10 Mart 2010 Çarşamba

GALA ÇİÇEĞİNİN YAPILIŞI...



Anlamı ''muhteşem güzellik'' olan gala çiçeği gerçekten de görsel bir güzelliğe sahip.Çeşitli süslemelerde buradada kullandığım gala çiçeğinin yapım aşamalarını isteyen arkadaşlar için anlatmaya çalışayım. Kullanacağımız kumaşı  10 cm e 10 cm kare kesiyoruz kumaşın yüzü içte kalacak şekilde üçgen katlayıp bir köşesinden diğer köşesine 1cm lik açıklık kalana kadar dikiyoruz.Açık kalan kısımdan çevirip 1 cm lik açıklığı dikiyoruz. İpimizi koparmadan 12 cm uzunluğunda kestiğimiz kurdeleyi ikiye katlayıp uç kısmından köşeye dikerek tutturuyoruz.Yine ipi kopartmadan iğnemizi  üçgenin boşluğundan geçirerek ilk başladığımız köşeden çıkıyor ve yavaşça ipi çekiyoruz iki köşeyide pekiştirip dikişi kapatmak için küçük bir fiyonkla işlemi tamamlıyoruz.İnşallah anlaşılır olmuştur. Kolay gelsin:)) 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Anlatımınızla rahatlıkla uygulaya biliriz. Teşekkürler.

Sevgiyle kalın...

Banuca dedi ki...

Çok zarif bir çiçektir gala, senin elinden çıkan da öyle olmuş, anlatımın da harika, hemen arşivime aldım, teşekkürler:)

muazzez dedi ki...

ellerine sağlık canım açıklam süper harika bir paylaşım çok teşekkürler o güzel yüreğine sağlık nazarım benim:))))))

zeynepçeyizevi dedi ki...

Bende mereak ediyordum yapılışını, bu anlatımla kolayca yapabiliriz, teşekküeler arkadaşım sevgiler....

Birileri anlatsın dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş, anlatımda gayet açık ve net emeklerine sağlık canım. Bu arada bloğumda senin için bir ödülüm var kabul edersen çok sevinirim.

bekdikli dedi ki...

çok teşekkürlerrrr ben yaptım bile gala çiçegindennnn...
sagolasın...

minikmini dedi ki...

çok güzel bir çiçek bu,çok severim,anlatımınız için de ayrıca teşekkürler,elinize sağlık