Biraz oyalayıcı ama çok sevilen harika bir tarifle cafemisin katagorilerinden hünerli mutfaklar benim doslarım için gönderiyorum bu tarifi. İlk sevgili Şerife ciğim yapmıştı bu tarifi, Çok beğenmiştim.Tarifi alarak evde yaptım gerçekten sonuç mükemmel oldu.O zamandan beri bizim çocuklarında sık sık istediği bir pasta oldu.Resimde görüldüğü üzere bu kadar çok sayıda yapmamın sebebi Ramazan ayı içerisinde katıldığımız kalabalık bir davete yapıp götürdüm.Fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.
Yarım paket margarin, İki fincan su,İki fincan pudra şekeri,Bir yumurta sarısı, Kabartma tozu ve yeterince un.
Kreması için:Bir litre süt, 9 kaşık şeker, 5 kaşık un ve vanilya. Külahlar için hazır kalıp kullanabilirsiniz. Ben normal A 4 kağıdının yarısını bir kalıp olarak kullandım.Yaklaşık 20 25 tane külah çıkıyor bu ölçülerden. Hamur hazırlandıktan sonra merdane ile normal incelikte açıyoruz ve 1,5 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. hazırladığımız kalıpların üzerlerine teker teker sarıyoruz, tepsiye yerleştirip fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Önceden pişirip soğuttuğumuz kremamızı soğumuş olan külahların içlerine dolduruyoruz istenirse çikolata sosuna yada çekilmiş çeviz fındık gibi malzemelerle süslüyoruz. Aşağıdaki resimde ise tatlıyla arası pek olmayanlar için tuzlu bir tarifimiz var.
Bu tarifte hazır milföy hamuru kullandım biraz daha pratik oldu benim için. Üsteki tarifte anlattığım gibi hazırlıyoruz.Yalnızca iç malzemesi farklı ben patates püresi kaşar rendesi mısır taneleri ve baharat kullandım. Son aşama olarak kıyılmış maydanoza (havuç rendeside olabilir)külahlarımı batırıp servise hazırladım. Her iki tarifte Hem görüntü hem lezzet bakımından mükemmel denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.Afiyet olsun:))
23 yorum:
Mutlaka deneyeceğim.Çok güzel bir tada benziyor.Paylaşımın için teşekkürler.
çook güzel görünüyor.ilk defa gördüm bu tarifi.denemeye değer bir tarif.elinize sağlık
harika görünüyor ellerine sağlık eminim tadıda çok güzeldir
canım bu güzel tarifin için teşekkür ederim ben değişik tatları ve tarifleri yapmaya bayılırım.Yalnız anlamadığım bir şey var her küllah içinmi ayrı ayrı kalıp kullanıyorsun birde fırına girince küllahlar yayılmıyormu bilgilendirirsen memnun olacağım mutlaka denemek istiyorum günmde konuklarıma
canım bu güzel tarifin için teşekkür ederim ben değişik tatları ve tarifleri yapmaya bayılırım.Yalnız anlamadığım bir şey var her küllah içinmi ayrı ayrı kalıp kullanıyorsun birde fırına girince küllahlar yayılmıyormu bilgilendirirsen memnun olacağım mutlaka denemek istiyorum günmde konuklarıma
eline sağlık ilk fırsatta deniyeceğim
tarif çok güzel ilk fırsatta deneyeceğim yaptığım zaman yayımlarım inşallah
Vavv hemen not aldım mutlaka deneyecğim canım ellerine sağlık...
Harika görünüyor eline sağlık.
Sevgiyle kal...
ellerine sağlık canım.görüntü harika.çok değişik dondurma gibi.canım istedi valla.
kocaman sevgiler...
Ellerine sağlık.Hazırlaması biraz meşakatli olsada tatdınca o zahmete değiyor..
Çok güzel görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.Tam denenesi bir tarif,mutlaka deneyeceğim.Afiyet şeker olsun canım.
Sevgiler
ellerine sağlık canım nefis görünüyor bu aralar kafayı şablonlarla bozdum kimselere uğramaz oldum biraz ara verip sizleri ziyaret edeyim dedim çok güzel şeyler eklemişsin ellerine emeğine sağlık nazarım:))))))
çoook öpüyorum tatlım benim
selam canım ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim külahlı pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiyle kal..
canım benim süper görünüyor.
külahlar pişerken nasıl pitigini acıklarsan sevinirimmmmm..))
bu aralar yapmayı arzuladım ama yaklaşık tahminen ne kadar un ilave ettiniz hamur için? siteme yazar mısınız? bişey daha var. kreması için puding kullanılsa güzel olurmu sizce?
Merhaba arkadaşım,çok şık görüntülü bir pasta olmuş,ellerine sağlık,hemen deneyeceğim.Bana da beklerim,sevgiler...
Üst resimdeki kremalı olan tarifin kalıbını nasıl yaptığınızı çok merak ettim, görüntüsü çok hoş eminim tadı da çok güzeldir. Denemek isterim ama nasıl o şekli verdiniz A4 kağıt nasıl devreye girdi çözemedim? tekrar anlatabilirmisiniz?
merhabalar tarifinizi az önce denedim mükemmel sonuç aldım güzel paylaşımınız için teşekkür ederim
resmini webcamdan çekip şimdi yayımladım tadı anlatılmaz bence
canım bizim burda torpil denir buna ama ben hiç yapmadım hele tuzlusunu yemedim. milföyle yaptıgının içi muhallebi ama çok koyu kıvamda doldurulur agız kısmı fındıga bandırılır her yeri pudra şekeriyle kaplanır. agzın yüzün bembeyaz olur heryere döke döke yersin. ama tuzluyu mutlaka yapıcam ellerine sağlık.
harika görünüyor. Yapmaya cesaret edebilirmiyim bilmem. Ben size bir tarif göndermek istiyorum. Nasıl göndersemmm!!
bundan biyerde yemiş bayılmıştım tarifi yoktu teşekkürler hatırlattığın için süper güzel bişey bu
fıncan nescafemı yoksa kucuk fıncanmı dıye sormak ıstedım kucuk fıncanla bayagı az olacakmıs gıbı geldı bana bırde margarını erıtecekmıyız. lutfen acıl cevap yazarsanız cok sevınırım
Yorum Gönder