4 Ekim 2009 Pazar

KÜLAHLI PASTA (CAFEMİS HÜNERLİ MUTFAKLAR)

Image Hosted by ImageShack.us

 Biraz oyalayıcı  ama çok sevilen harika bir tarifle  cafemisin katagorilerinden  hünerli mutfaklar  benim doslarım için gönderiyorum bu tarifi. İlk sevgili Şerife ciğim  yapmıştı bu tarifi, Çok beğenmiştim.Tarifi alarak evde yaptım  gerçekten sonuç mükemmel oldu.O zamandan beri bizim çocuklarında sık sık istediği bir pasta oldu.Resimde görüldüğü üzere bu kadar çok sayıda yapmamın sebebi Ramazan ayı içerisinde katıldığımız kalabalık bir davete yapıp götürdüm.Fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.

Yarım paket margarin, İki fincan su,İki fincan pudra şekeri,Bir yumurta sarısı, Kabartma tozu ve yeterince un.

Kreması için:Bir litre süt, 9 kaşık şeker, 5 kaşık un ve vanilya.                                                              Külahlar için  hazır kalıp kullanabilirsiniz. Ben normal A 4  kağıdının yarısını bir kalıp olarak kullandım.Yaklaşık 20  25 tane külah çıkıyor bu ölçülerden. Hamur hazırlandıktan sonra merdane ile normal incelikte açıyoruz ve 1,5 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. hazırladığımız kalıpların üzerlerine teker teker sarıyoruz, tepsiye yerleştirip fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Önceden pişirip soğuttuğumuz kremamızı soğumuş olan külahların içlerine dolduruyoruz istenirse çikolata sosuna yada çekilmiş çeviz fındık gibi malzemelerle süslüyoruz. Aşağıdaki resimde ise tatlıyla  arası pek olmayanlar için tuzlu bir tarifimiz var. 

Bu tarifte hazır milföy hamuru kullandım biraz daha pratik oldu benim için. Üsteki tarifte anlattığım gibi hazırlıyoruz.Yalnızca iç malzemesi farklı  ben patates püresi  kaşar rendesi mısır taneleri  ve baharat kullandım. Son aşama olarak kıyılmış maydanoza  (havuç rendeside olabilir)külahlarımı batırıp  servise hazırladım. Her iki tarifte Hem görüntü hem lezzet bakımından mükemmel denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.Afiyet olsun:))

23 yorum:

Unknown dedi ki...

Mutlaka deneyeceğim.Çok güzel bir tada benziyor.Paylaşımın için teşekkürler.

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

çook güzel görünüyor.ilk defa gördüm bu tarifi.denemeye değer bir tarif.elinize sağlık

Lale dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık eminim tadıda çok güzeldir

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım bu güzel tarifin için teşekkür ederim ben değişik tatları ve tarifleri yapmaya bayılırım.Yalnız anlamadığım bir şey var her küllah içinmi ayrı ayrı kalıp kullanıyorsun birde fırına girince küllahlar yayılmıyormu bilgilendirirsen memnun olacağım mutlaka denemek istiyorum günmde konuklarıma

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım bu güzel tarifin için teşekkür ederim ben değişik tatları ve tarifleri yapmaya bayılırım.Yalnız anlamadığım bir şey var her küllah içinmi ayrı ayrı kalıp kullanıyorsun birde fırına girince küllahlar yayılmıyormu bilgilendirirsen memnun olacağım mutlaka denemek istiyorum günmde konuklarıma

hanife dedi ki...

eline sağlık ilk fırsatta deniyeceğim

marifetlendik dedi ki...

tarif çok güzel ilk fırsatta deneyeceğim yaptığım zaman yayımlarım inşallah

Pembe Tatlar dedi ki...

Vavv hemen not aldım mutlaka deneyecğim canım ellerine sağlık...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Harika görünüyor eline sağlık.
Sevgiyle kal...

ceyt dedi ki...

ellerine sağlık canım.görüntü harika.çok değişik dondurma gibi.canım istedi valla.
kocaman sevgiler...

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık.Hazırlaması biraz meşakatli olsada tatdınca o zahmete değiyor..

nurşen dedi ki...

Çok güzel görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.Tam denenesi bir tarif,mutlaka deneyeceğim.Afiyet şeker olsun canım.
Sevgiler

muazzez dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor bu aralar kafayı şablonlarla bozdum kimselere uğramaz oldum biraz ara verip sizleri ziyaret edeyim dedim çok güzel şeyler eklemişsin ellerine emeğine sağlık nazarım:))))))
çoook öpüyorum tatlım benim

nadide dedi ki...

selam canım ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim külahlı pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiyle kal..

bekdikli dedi ki...

canım benim süper görünüyor.
külahlar pişerken nasıl pitigini acıklarsan sevinirimmmmm..))

marifetlendik dedi ki...

bu aralar yapmayı arzuladım ama yaklaşık tahminen ne kadar un ilave ettiniz hamur için? siteme yazar mısınız? bişey daha var. kreması için puding kullanılsa güzel olurmu sizce?

İzmirli Deniz dedi ki...

Merhaba arkadaşım,çok şık görüntülü bir pasta olmuş,ellerine sağlık,hemen deneyeceğim.Bana da beklerim,sevgiler...

Derya dedi ki...

Üst resimdeki kremalı olan tarifin kalıbını nasıl yaptığınızı çok merak ettim, görüntüsü çok hoş eminim tadı da çok güzeldir. Denemek isterim ama nasıl o şekli verdiniz A4 kağıt nasıl devreye girdi çözemedim? tekrar anlatabilirmisiniz?

marifetlendik dedi ki...

merhabalar tarifinizi az önce denedim mükemmel sonuç aldım güzel paylaşımınız için teşekkür ederim
resmini webcamdan çekip şimdi yayımladım tadı anlatılmaz bence

orece dedi ki...

canım bizim burda torpil denir buna ama ben hiç yapmadım hele tuzlusunu yemedim. milföyle yaptıgının içi muhallebi ama çok koyu kıvamda doldurulur agız kısmı fındıga bandırılır her yeri pudra şekeriyle kaplanır. agzın yüzün bembeyaz olur heryere döke döke yersin. ama tuzluyu mutlaka yapıcam ellerine sağlık.

Sena Çeyiz dedi ki...

harika görünüyor. Yapmaya cesaret edebilirmiyim bilmem. Ben size bir tarif göndermek istiyorum. Nasıl göndersemmm!!

Adsız dedi ki...

bundan biyerde yemiş bayılmıştım tarifi yoktu teşekkürler hatırlattığın için süper güzel bişey bu

ayca dedi ki...

fıncan nescafemı yoksa kucuk fıncanmı dıye sormak ıstedım kucuk fıncanla bayagı az olacakmıs gıbı geldı bana bırde margarını erıtecekmıyız. lutfen acıl cevap yazarsanız cok sevınırım