17 Kasım 2008 Pazartesi

ÇOK HOŞUMA GİDEN ÇATLAK TESTİ HİKAYESİ....


Sevgili arkadaşlarım bu kez bir değişiklik yapıp çeşitli sayfalarda defalarca okuduğum çok hoşuma giden çatlak testi yazısnın benimde sayfamda yer almasını istedim.                                    En son Hayattan yansımalar isimli sevgili arkadaşımın sayfasında okumuştum. Kendisinin sayfasında inanın çok değerli yazıları var.Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. 

Çin'de bir adam, hergün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna asılı testilerle dereden su taşırmış evine... Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış... Diğeri ise hiç kusursuz ve çatlaksızmış. Ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve... Ama uzun bir yolu yürüyerek boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı, eve yarı dolu olarak varırmış... İki sene hergün bu şekilde geçmis... Adam her ki testiyi suyla doldururmuş, ama evine vardığında sadece 1,5 testi su getirirmiş... Tabii ki kusursuz, çatlaksız, mükemmel testi çok gururlanıyormuş vazifesini mükemmel yaptığı içün... Fakat çatlaği olan zavallı kusurlu testi çok utanıyormuş. Doldurulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş... İki senenin sonunda, yapması lazım gelen görevi yapamadığı düşüncesiyle ırmak kenarında adama; - Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular evine gidene kadar sızıp gidiyor, demiş. Adam testiye; -Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafinda hiç yok... Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlağını biliyordum... Senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve hergün o yolda ben su taşırken, sen onları suladın... İki senedir o güzel çiçekleri toplayıp, masamın üstünü masamı süsledim. Sen kusursuz olsaydın, o çatlağın olmasaydı, evime böyle güzellik ve zerafet veremiyecektim diye cevap vermis. Hikayeden alacağımız ders: Her birimizin kendine has kusurları vardır... Hepimiz birer çatlak testiyiz aslında... Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklar hayatlarımızı ilginç yapan, mükafatlandıran, renklendiren özelliklerimizdir. Etrafınızdaki her kişiyi, olduklari gibi kabullenin... Dışlarındaki kusurlara değil, içlerindeki güzelliklere bakıp, görün... Alıntı...

16 yorum:

Hayat dedi ki...

Merhaba,
Çok duygulandırdın beni, sevgili nazar... : )
Hiç link vermene bile gerek yoktu, inan...
Güzelliklerin paylaşılması bana ödül olarak yeter de artar bile...
Bu senin sayfanda olmuş ya da bir diğer arkadaşımızın, hiç farketmez.
Dileğimiz o değil midir ki; aramızda güzelliği, iyiliği yayalım?
Önce profil bilgilerine bir göz atarım yazışıp- tanıştığım insanların.
Koç burcu olarak görünüyorsun. Beni çeken burçlardandır.(Eşim dahil) : ))
'Can dostum' diye söz ettiğim çok özel arkadaşım da öyle...
Çalışmalarını, güzelim elişlerini, ailene olan bağlılığını takdirle izliyorum.
Teşekkürler, gerçekten de:
'Nazar Değmesin!...'
Sevgiler... : )

Adsız dedi ki...

sayfana koymak ta haklıymışsın. bence de alınması gereken çeşitli dersleri içinde barından bir yazı.

akasyakokusu dedi ki...

Merhaba neşeli bereketli bir hafta dilerim..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel bir öykü.Çok hoşuma gitti. Kusur da bile güzellik bulabilmek. Keşke hayatta bunu kendimize ilke edinebilsek. Ama hayatın ve senin sayende bundan sonra bir kere daha düşüneceğim bazı şeyleri.
Teşekkürler.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Eline o güzel yüreğine sağlık bitanem.Büyük bir zevkle okudum çok güzeldi.Sayfanda böylesi güzel bir öyküye yer verdiğin ve bizlerle paylaştığın için teşekkürler keşke bizlerde o kırık testi gibi güzelliklere sebep olabilsek ama benim nazarım bu güzellikleri yapıyor buda bir gerçektir:)))

makhina dedi ki...

güzel bir hikaye teşekkürler arkadaşım.hayırlı bereketli haftalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Merhaba canim bende bir kac kez okumustum bu hikayeyi cok hos bir hikaye,bizlerle paylasip tekrar hatirlattigin icin tesekkur ederim ellerine ve yuregine saglik.Gercekten hepimizin de almasi gereken cok ders var..

Damak Tadı dedi ki...

Güzel ve duygulu bir hikaye..Paylaşımın için teşekkürler..


Sevgiler..

Yelda dedi ki...

Güzel bir hikaye
duygu ve güzellikler iç içe
paylaştığınız için teşekkürler
sevgiler

уαѕємiη dedi ki...

Tekrar hatırlamak güzeldii

Teşekkürler..

Nur dedi ki...

Canım ya ne güzel bir hikayeymiş bu ilk kez okudum paylaştıgın için teşekkürler..

Esradan dedi ki...

arkadaşım,sayfana bu yazıyı koymakla ve ben de bu yazı geçmeden buraya gelmekle ne iyi ettiğimi anladım,gerçekten mükemmel bir yazı, zaten sen,ben ,bizim gibiler,zahmet edipte yazıyı okuyanlar bunun farkındalar zaten, iş öyle düşünemeyenlere bunları okutabilmek,SEVGİLERİMİ BIRAKTIM CANIM

Hayat dedi ki...

Sevgili nazar,
Aşağıda, cbox' ıma bıraktığın link var:
http://img452.imageshack.us/img452/121/dostlukzerine8hj.gif

Tabii ki biliyorsun, istedim ki okuyan herkes bu keyifli ânı yaşasın, çünkü; gerçekten de çok keyif aldım izlerken, duygulandım.
Teşekkür ederim canım..

'Dost, dostluk' öylesine değerli ve öylesine de emek isteyen bir güzellik ki -tüm güzellikler gibi- Yaşayan ve yaşatmaya gayret edenlere sevgi ve selâm olsun!...

Bu da sevdiğim bir paylaşım, dosta, dostluğa değer verenlere, 'sana' ithaf olsun:

http://hayateylul.blogspot.com/2008/11/dostlara.html

dantel81 dedi ki...

güzel bir hikaye canım paylaşımın için teşekkürler

Hayat dedi ki...

Canım çok teşekkürler... : ))
Bir cbox eklesen mi acaba?
Yorum bölümünde bu üçüncü görünüşüm olunca tereddüt ediyorum. : ))
Güzel 'çocuk ruhu' nu hep koruyabilmen dileğimle...
-Kendim için de aynı şeyi diliyorum. ;)-
Sevgiler...

Hayat dedi ki...

Son derece renkli bir cbox var olduğunu görünce, kendi halime güldüm sadece... : ))
Afedersin canım...
Sevgimle : )